Vandaag een blogje met een hoog
"binnen is een moord gepleegd
Sebastiaan is opgeveegd"
gehalte.
Oh, nee, Sebas heeft er niks mee te maken!
Dit is de bodem van een echte
zomerpudding.
Of in het Engels summer pudding.
Het ziet er allemaal wat
bloederig
uit.
Maar laat je er niet door weerhouden.
Hij is eenvoudig te maken
en
lekker!
Om je vingers bij op te eten.
En...niet alleen weggelegd
voor de zomer.
Het meeste fruit dat ik gebruik komt
uit de diepvries.
Ik voegde alleen verse rode bessen toe.
Ik gebruikte 1 doosje diepvries frambozen
en een doosje diepvries bramen
elk van 250 gram.
En 200 gram verse rode bessen.
Ik gebruikte 1 doosje diepvries frambozen
en een doosje diepvries bramen
elk van 250 gram.
En 200 gram verse rode bessen.
Zo kun je hem met kerst ook maken.
De wand van de pudding bestaat uit
sneetjes wittebrood.
De bedoeling is dat het sap uit het fruit
doorsijpelt naar de wand van brood.
Dat gaat niet altijd helemaal goed.
dat zie bij mijn voorbeeld.
Het fruitmengsel moet net niet te nat
en net niet te droog zijn.
Och, hij is toch wel aardig om te zien.
Je gaat uit van rood zomerfruit.
Maar pas op: geen aardbeien.
Dat is niet lekker.
Ik gebruikte een schaaltje
met een inhoud van 7 dl.
Ongeveer voor 6 personen.
Het schaaltje invetten en bekleden met huishoudfolie.
Zorg dat je zoveel folie neemt dat je ook de bovenkant van de vorm kunt bedekken
Dan de vorm bekleden met op
maat gesneden sneetjes wittebrood.
Dat mag gerust een dag oud zijn.
Het fruit even opkoken zodat het sap vrij komt
maar de vruchten nog heel zijn.
Kristalsuiker naar smaak en wat
citroensap toevoegen.
De vruchten in de vorm doen en
het sap eventueel achterlaten om apart te serveren.
De bovenkant afdekken met brood,
wat sap erover gieten
en het huishoudfolie erop vouwen.
Plaats een bordje op de vorm.
Zet er een zwaar voorwerp op.
En zet de pudding 24 uur weg.
Als je pudding gaat storten gaat dat
gemakkelijk
omdat je de vorm hebt bekleed met folie.
Garneer met wat verse vruchten.
Geef de pudding met roomijs en slagroom.
Mmmmmmm!
Ongeveer voor 6 personen.
Het schaaltje invetten en bekleden met huishoudfolie.
Zorg dat je zoveel folie neemt dat je ook de bovenkant van de vorm kunt bedekken
Dan de vorm bekleden met op
maat gesneden sneetjes wittebrood.
Dat mag gerust een dag oud zijn.
Het fruit even opkoken zodat het sap vrij komt
maar de vruchten nog heel zijn.
Kristalsuiker naar smaak en wat
citroensap toevoegen.
De vruchten in de vorm doen en
het sap eventueel achterlaten om apart te serveren.
De bovenkant afdekken met brood,
wat sap erover gieten
en het huishoudfolie erop vouwen.
Plaats een bordje op de vorm.
Zet er een zwaar voorwerp op.
En zet de pudding 24 uur weg.
Als je pudding gaat storten gaat dat
gemakkelijk
omdat je de vorm hebt bekleed met folie.
Garneer met wat verse vruchten.
Geef de pudding met roomijs en slagroom.
Mmmmmmm!
Hmmm ziet er heerlijk uit! Jij kan zó naar Heel Holland Bakt ;o)
BeantwoordenVerwijderenYum,yum die ga ik maken, deze week! Heerlijk...
BeantwoordenVerwijderenOh die is heerlijk kan vast ook zonder suiker ,en die sebatiaan is dat ons aller annie .m .g spin ?
BeantwoordenVerwijderenJa hoor dat is de bekende Sebastiaan
BeantwoordenVerwijderenHij staat in de koelkast, voorpret voor morgen!
BeantwoordenVerwijderen