"Oh, pecannoten vergeten!"
Vanmorgen in de supermarkt zag ik bij het op de band leggen van
al mijn boodschappen dat ik vergeten was om pecannoten
mee te nemen voor de taart
die ik halverwege de week gepland had om te bakken.
"Ga ze maar snel nog even halen hoor!", zie de kassiere.
Gelukkig is ze net zo gek op bakken als ik.
Dus al gauw kwam de eerste aflevering van
"Heel Holland bakt" van gisteravond ter sprake.
Ja, wij baksters hebben het er maar weer druk mee.
Niet alleen Holland maar ook Engeland is nog volop bezig.
En laten ze daar nu de herhaling hebben staan op de zondagavond vroeg.
Om half zes tot half zeven Nederlandse tijd!
En dan daarna wat later op de avond ook nog de Hollandse aflevering.
Poeh, dat is wel een beetje veel van het goede.
Licht misselijk vertrok ik naar bed.
En... we houden er ook heel wat kookboeken aan over.
Nu leest Mevrouw Rafel zoals ze al vaker vertelde kookboeken
alsof het romans zijn!
Het allereerste Hollandse boek, dat ik in mei voor mijn verjaardag kreeg
heeft voor een deel vertaalde receptuur uit een Engelse uitgave.
Dat staat keurig voorin het boek.
En de receptuur is gewoon betrouwbaar want een boek ven
Linda Collister
daar kun je gewoon van op aan dat de recepten kloppen!
Maar het is een beetje jammer dat het nu dubbel is.
Liever had ik een geheel Hollands boek gehad.
Het valt me op dat in kookboeken lang niet alle recepten kloppen.
Deze geitenkaas preitaart uit een Allerhande lukte afgelopen week wonderwel.
Maar een recept van Yvon van Boven uit haar boek Winter
was na een uur nog niet gaar!
Terwijl 35 minuten met rauwe aardappels in een ovenschotel
volgens haar voldoende zou moeten zijn...
Ik dacht al dat klopt niet maar zoveel tijd had ik nou ook weer niet ingepland!
Je ziet ook ervaren kooksters hebben weleens pech.
Lang niet alle kookboekenschrijvers testen hun receptuur heel uitgebreid.
Gewoon ook omdat het heel tijdrovend en kostbaar is.
Je begrijpt dat al dat gekook en gebak niet echt goed is voor de lijn!
Gelukkig denken de buurkinderen mee.
Die spelen af en toe nog heerlijk buiten.
Spoorzoekertje.
En op het stoepje voor mijn voordeur staat:
Spring 3 x!
Tot nu toe heb ik me weten in te houden.
Maar dat duurt niet lang meer.
yep ik heb ook weer genoten gisterenavond. Wat de recepten betreft..ook ik ben vaak wantrouwend hoor..gewoon door puur ervaring. Gelukkig krijg je er wel steeds meer kijk op als je veel bakt en kookt maar toch kan het dan toch een keer mis gaan. Allerhande vind ik meestal wel goed en ook de recepten van Rudolph van Veen kloppen wel. Dat programma vind ik ook heerlijk om te bekijken, zo inspirerend die man ;) Groet Petra
BeantwoordenVerwijderenHeerlijk al die bakprogramma's en bakboeken. Gewoon warm eten is en drama hier in huis. De een lust dit niet en de ander dag niet. Gebak gaat er meestal wel in al was de taart in mijn vorige blogje veel te machtig.
BeantwoordenVerwijderenmoet ook maar gaan touwtje springen. Kilo's vliegen er bij...
oh die geitenkaas prei taart ziet er heerlijk uit, is die uit een allerhande van nu? Krijg er gewoon trek van.
BeantwoordenVerwijderenHet recept staat ook in de koken app van AH . Onde r lenterecepten. Anny.
VerwijderenGroetjes uit Zweden
BeantwoordenVerwijderenOh heerlijk allemaal maar met al die heerlijkheden mag je wel 10 x springen !!!!!
BeantwoordenVerwijderenOh, wat leuk weer! Dat springen ook ;) Of 3 x genoeg is betwijfel ik, haha!
BeantwoordenVerwijderenStraks ga ik kijken naar HHB. Nog nooit gezien, maar het staat nu bij 'uitzending gemist'. Kookboeken blijven heerlijk om te lezen, heb ook weer een nieuwe.. Eentje met speciale kruimeltjes zonder bloem en suiker! Ik laat hem gauw zien Anny! Lieve groet!!
Hou je maar niet in want met al dat gekook en gebak mag je wel de hele straat uitspringen.
BeantwoordenVerwijderen