vrijdag 4 augustus 2017

Toetjes.

Mevrouw Rafel is gek op toetjes.

De pap en puddinglessen
in haar opleiding
waren de allergezelligste van het jaar! 

Maar voor echte toetjes moet je 
naar Engeland. 


In het boek 
"Pride and Pudding"

van 

Regula Ysewijn
staan ze allemaal! 

Goed geteste receptuur.


Met natuurlijk m'n favoriete summer pudding.

Maar ook klassiekers
zoals jam roly-poly
en sticky toffee pudding.

Het is een fantastisch boek.
ook om te lezen.

Want culinair historica
Regula geeft een leuk verhaal
bij ieder gerecht over de ontstaansgeschiedenis.

Is alles nu perfect?

Nou nee! 
Ik vind de foto's niet zo super.

Nu is voedselfotografie een
bijzonder moeilijk vak.

Maar vooral ook de keuze 
van het serviesgoed  
vind ik jammer.


Dikwijls is het goedkoop
blokker spul.
Of zogenaamd oud uit de kringloop.

Ik had me laten sponseren 
door een goede serviesfabrikant.

Soms is het wel leuk.
Bijvoorbeeld bij het hoofdstukje ijs
worden 
penny-licks
getoond.

De ijshoorntjes die wij nu zo 
gewoon vinden
waren dat tot het begin van de 20ste eeuw niet! 

IJs werd verkocht in kleine glaasje
die uitgelikt werden
en daarna in min of meer
vies water 
even werden afgewassen.
Want het gebeurde gewoon
in de ijskar.

Het is een redelijk duur boek.
Ongeveer 35 euro
herinner ik me.
Niet ongewoon voor de huidige kookboeken.

Maar voor fans van toetjes
en/of
Engeland zeker aan te raden.

O ja, het is er ook in het Engels. 




4 opmerkingen:

  1. Jouw toetje, uit je vorige blog, is er hier met grote paplepel in gegaan... Heerlijk, ook met vanillevla, trouwens.
    Het boek lijkt me geweldig, eens kijken of er in de bieb een exemplaar te bemachtigen is. Het lijkt me niet alleen bomvol lekkere recepten, maar ook heerlijk leesvoer..

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Beste. Dankjewel voor de review van het boek.
    Ik ben zelf de echtgenoot, illustrator en vormgever van het boek.
    Ik wou toch even iets recht zetten. Het servies dat je in het boek kan terug vinden is wel degelijk antiek of van het bekende engelse merk https://www.burleigh.co.uk/ Op geen enkel moment werd er 'Blokker-servies' gebruikt. Achteraan het boek kan je hier ook referenties van vinden. Ook fotografie is smaak, dus daar ben je natuurlijk vrij in. Maar Regula Ysewijn werkt voor verschillende uitgeverijen en is gespecialiseerd in foodfotografie. Hoe dan ook wens ik jou natuurlijk veel plezier met het boek. Dankjewel voor de interesse.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Op mijn nieuwste blogje heb ik de fout van het serviesgoed geprobeerd recht te zetten. Tot mijn grote schande kende ik het niet. Dat snap ik wel want het is gewoon niet mijn smaak. En dat mag. Ik vind uw reactie heel terecht! overigens blijft het boek een aanrader! Want met de receptuur is niks mis. Dat zie ik toch weleens anders. En niet te vergeten de gedegen geschiedenis van elk gerecht.
      Om nog maar niet te spreken van uw geweldige illustraties.
      Ik hoop dat ik zo recht gedaan heb aan uw klacht. Anny van Daalen.

      Verwijderen
    2. Dag Anny Dankjewel hiervoor. En dank je voor het compliment.

      Verwijderen