Het is echt herfst. Wat een vreselijk druilerig weer.
Tijd om eens een echte koffiewalnotenkoek te bakken.
Voor een vierkante vorm van 24 bij 24 cm heb je het volgende nodig:
280 gram bloem
280 gram gele basterdsuiker
180 gram boter of margarine
2 theelepels bakpoeder
(zout)
1 losgeklopt ei
2 eetlepels espressokoffie. Gebruik 2 eetlepels oplos espressokoffie en 2 eetlepels kokend water.
Laat dit afkoelen of gebruik heel sterke zelfgezette koffie.
1 eetlepel melk
120 gram gehakte walnoten.
Verwarm de oven voor op 180 oC of 160 o voor een heteluchtoven.
Zet het rooster net onder het midden in de oven
Bekleed de vorm met bakpapier zodat de koek straks gemakkelijker uit de vorm komt.
Doe de bloem, de suiker, het bakpoeder (zout) en de boter in een kom en maak met de vingertoppen een kruimelig deeg.
Zet 4 eetlepels van dit kruim apart om straks de bovenkant mee te bestrooien.
Voeg het losgeklopte ei, de koffie, melk en de gehakte walnoten toe. (Hou 2 eetlepels noten apart om toe te voegen aan het restje kruimeldeeg.) Kneed er een deeg van en doe dit in de vorm.
Maak de bovenkant van het deeg glad met de bolle kant van een natte lepel en strooi het kruimeldeegnotenmengsel eroverheen.
Bak 25 tot 30 minuten. Totdat de koek loslaat van de wand van de vorm en een ingestoken sateprikker er droog uitkomt.
Laat de koek even in de vorm staan. Laat daarna afkoelen op een rooster en snij de koek als deze koud is in 25 stukjes.
Veel succes!
Die ziet er weer prachtig uit.,snoep lekker
BeantwoordenVerwijderenLijkt me heerlijk Anny!!
BeantwoordenVerwijderenKlinkt heerlijk, ik ga het recept opslaan. Bedankt!
BeantwoordenVerwijderenmmmm! heb je nog een stukje voor mij??
BeantwoordenVerwijderen