vrijdag 24 februari 2012

Achter de schermen bij de beestjes

Dikwijls krijg ik vragen over m'n 365 beestjes project. Hoe ik het doe en hoe ik het volhou. Of er niet eens een boekje moet komen. Daarom vandaag een kijkje achter de schermen.
Te meer ook omdat ik afgelopen week mijn 200ste beestje tekende:
Een prinsesje met een roze jurkje... die hoort zeker op het kindercanaval! En... het ideetje kwam van een van jullie die altijd trouw op m'n werk reageren. Zonder inbreng van anderen zou het dus duidelijk al weer niet lukken!
In oktober maakte ik de 100 vol. Dat gaat lang niet atijd vanzelf. Ik maakte er een journal over.

En nog eentje. Want af en toe zitten die beestjes me 's nachts ook nog achterna. (They hunt my dreams!) Nog deze week werd ik in een nachtmerrie achterna gezeten door een menselijk wezen met een kattenkop! Is dat het allemaal wel waard kun je je dan afvragen. Maar dat is geen vraag. Natuurlijk is het leuk en leerzaam. Het is wel zo dat ik altijd kijk of er ergens een onderwerpje is dat ik uit kan werken. Zo ben ik nu bezig met van alles rond Alice in Wonderland. En dat komt vast ook terug in m'n tekeningen van de beestjes. Meestal maak ik iedere dag een diertje. Dat betekent niet dat ik af en toe niet wat voorwerk doe. Dat zie op dit blad uit mijn kleine tekenboekje.
Tja, en ik kan het ook niet laten om die kladjes in te kleuren... Blijft over de vraag of er niet eens een boekje moet komen. Nou, dat denk ik niet want een boek maken is vreselijk veel werk. Je komt haast niet bij een uitgever terecht. Bovendien lig je binnen en halfjaar in de ramsj en het illustreren van bestaand werk is helemaal geen optie: schrijvers werken vaak met vaste illustratoren.
Wel ben ik bezig om wat extra dingen toe te voegen zoals een boekenkast of zoals hier
een gezellige schermerlamp. Want tijdens de kou werd er ook heel wat afgelezen. Gezellig bij de kachel... Wat lees je, vroeg ik... Assepoes. was het antwoord...

Zo zielig (snik) Assepoes moet vloeren boenen... en

ze zou zo graag er weer mooi uitzien net als vroeger, maar ze moet boenen en schrobben...
Zullen we met een groepje zelf Assepoester opvoeren, vroeg ik... Ja, ja, riepen alle beestjes... En... alle meisjes riepen: ik wil Assepoes zijn! Hoe dat afloopt. Lees volgende keer meer. 

9 opmerkingen:

 1. Ook al heb je er al bijna 200, ze zijn nog steeds heel leuk! Nu het voorjaar eraan komt, worden het natuurlijk bloemenmeisjes :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Schitterend zijn ze weer, ik denk dat als ik dit zou doen, ook nooit genoeg ervan zou krijgen, en dat je elke dag weer uitkijkt naar morgen om verder te gaan
  Fijn weekeinden Johanna Zweden

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo haal je op je sloffen de 365/366 beestjes. Ze blijven leuk.
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leukjes, je bent echt heel creatief! Kun je niet iets verzinnen met 'printing on demand' of zo? Maak je gewoon je eigen boek, hoeven ze ook niet bij de Slegte terecht te komen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Geweldig leuk alweer en zo aandoenlijk die zielige Assepoes...!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Iedere keer is het weer genieten van geweldige diertjes. Ik ben heel benieuwd naar het schrikkelbeest.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jee, ben je al bij het 200ste beestje! Gefeliciteerd met z'n allen...ieder diertje draagt z'n/haar steentje bij. Wat een schattig prinsesje is er bij gekomen! Assepoes is heel zielig, maar... wacht eens, krijgt ze niet een glazen muiltje ( en een echte, levende prins? Laat die vooral niet op skie's komen!)

  Waar ik vroeger ook zo verdrietig van was: Alleen op de Wereld. Met het aapje, en de hondjes, die kunstjes doen....

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat zijn ze weer leuk. Waar haal je het vandaan.Ja het zou echt een boekje moeten worden. Een vriendin van Kim heeft een boekje uigebracht over een overleden vriendin.Via www.boekscout-yo.nl

  Heb je ook wel eens gehoord van Herman de vriendschap cake. Die heb ik gisteren met Jill gemaakt. Vind ik ook wel wat vor jouw. Je kan het bij google vinden hoe je hem moet op starten,

  Fijn weekend

  BeantwoordenVerwijderen
 9. wat jammer dat het verhaal stopte - maar gelukkig gaat het de volgende verder!
  dankjewel dat je ons al 200 x liet genieten!

  BeantwoordenVerwijderen